Pilotni projekt cviček PTP - Obdelava tal v vinogradih

Pilotni projekt cviček PTP - Obdelava tal v vinogradih

Projekti, Vinarstvo, Vinogradništvo  | 

Slika 1: Obdelava tal v vinogradu

Tehnološka posodobitev pridelave grozdja in vina za vino cviček PTP

Ključne besede: cviček PTP, obdelava tal

S primerno in pravočasno obdelavo tal v vinogradih (ripanje, mulčenje, košnja v medtrtnem prostoru,…) bomo izboljšali zračnost tal, povečali absorpcijo vode in sposobnost zadrževanja vode v tleh (prilagoditev na sušo) ter zmanjšali rabo herbicidov. S tem se bo izboljšala mikrobiološka živost tal, rastlinska biodiverziteta v vinogradu, povečala organska snov v tleh in rodovitnost tal. Tako bomo prispevali k varovanju okolja in podzemnih voda.

Za več informacij o obdelavi tal v vinogradih si oglejte:

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Sadjarstvo

PRIKAZ REZI SADNEGA DREVJA IN CEPLJENJA

11. 03. 2025 ob 10:00

Vaški dom Rovišče, Rovišče 4, 8293 St...

Z rezjo sadnega drevja ohranjamo nasade na podeželju, kar nam omogoča biodiverziteto območja in lepo kulturno krajino. Cepljenje sadnih rastlin ima širši gospodarski pomen, saj s tem ohranjamo sorto, ki jo želimo še naprej gojiti.